Sagan om en stjärnas stora äventyr

på himmelen och i viken

av Jana Witthed

En spännande fantasifull berättelse, där vi gör bekantskap med en pojke, hans familj, månen, stjärnorna, olika djur i en havsvik och upplever en stjärnas överraskande äventyr på himmelen, i havsviken och däremellan.

Samtidigt speglar berättelsen tankar och känslor kring hur är det att plötsligt tvingas byta miljö, att vara en nykomling eller att vara annorlunda. Att träffa den nyanlände kan också väcka många frågor. Sagan kan gärna fungera som upptakt till olika samtal hemma, i förskolegruppen eller i klassen.

Värmen i boken visar att det annorlunda är långt ifrån så annorlunda som somliga tror och att det alltid finns en utsträckt arm någonstans. Efter ett händelserikt, omvälvande dygn väntar ett lyckligt slut där livet leker.

Boken innehåller en hel del fakta om himlakroppar och havsdjur och väcker barnens nyfikenhet på olika fenomen i naturen. Fakta och fantasi möts och uppmuntrar inlevelse- och föreställningsförmåga. Boken tecknar också en finstämd kontakt mellan generationer.

De vackra bilderna över hela uppslag förhöjer bokens underbara stämning och skapar glädje.

5 - 8 r.

Du kan beställa direkt hos författaren på jana@witthed.se och få en personligt signerad bok för bara 137 kr.

Du kan köpa boken i bokhandeln t ex Akademibokhandeln, Bokia (om boken inte finns i affären så går det att beställa den där). Du kan köpa den på nätet t ex Bokus, Bokliv, Adlibris, CDON och Ginza.se.

tillbaka

 

Copyright. All Rights Reserved.